MYYRÄNKOLO

Tuumis Pumpula


© Zuzana Buránová, http://www.zuzule.com/

Virallinen nimi Tuumis Pumpula "Pumpula" Rotu, sukupuoli tilastohevonen, ruuna
Syntymäaika 07.07.2011 (3v 7.7.14) Väri voikko
Ikä 7v (7.7.18) Säkäkorkeus 146cm
Painotus Yleispainotus Rekisterinumero VH16-102-0040
Koulutustaso ko. HeB, re. 80cm Omistaja Ireth VRL-03777, Myyränkolo
Kasvattaja Karppimäen Ponitalli, Suomi (evm) Maahantuoja Margo

Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen Tuumis Pumpula on poni, jonka hoitaja ei saa hetken rauhaa. Ponilla on jatkuvasti joku kiinnostuksen kohde silmäkulmassa, ja se kiinnostaa aina vähän enemmän kuin juuri hoidettava tehtävä. Erityisesti poni rakastaa vettä, ja varsinkin kesken hevosen pesemisen se voi kostautua: Pumpula pyörii ja hyörii ja lopulta hoitajakin on saanut mukavaa viilennystä.

Hoidettaessa Pumpula ei välttämättä ole joka tytön tai pojan unelma. Se availee taskuja, maistelee vähän raippaa, pyörii ympyrää ja kuopii jalkaansa. Nuorella ponilla on paljon intoa tutustua uuteen tyyppiin, joka karsinalle on pelmahtanut, mutta ajan kanssa oppii kyllä paikkansa tallin hierarkiassa. Satulavyön ruuna antaa kiristää ilman että pullistelee, mutta kuolaimet vaativat hieman hoitajan energiaa, että ne menevät suuhun. ?

Ratsastaessa: Olet varmaan jo arvannut, millainen tämä ruuna olisi ratsastaessa? Kiireinen, vaikea saada keskittymään, haluaa tehdä mitä itse keksii? Väärin. Jostain kumman syystä Pumpula on jopa miellyttävä ratsastaa. Se kuskaa aloittelijoita taluttajan kanssa oikein mielellään ja kestää vähän kovempaakin kättä, kun vierellä on hoitaja jonka kanssa jakaa kentällä kiertämisen tuska. Vähänkin kokeneempi ratsastaja saa ruunasta taas esiin sen virkeän puolen, ja jos ei ratsastaja ole päättäväinen, saattaa Pumpula keksiäkin omaa tekemistään. Yleensä se ei kuitenkaan ole ongelma. Esteillä ruunasta muotoutuu oikea ammus, ja se ylittääkin ne taitavasti ja varmasti. Ratsastajan on kuitenkin kiinnitettävä erityisesti huomiota tempoon ja teihin. Maastossa Tuumis Pumpula on liikennevarma eikä lähde joukkopelästymisiin mukaan, mutta saattaa kyllä kiinnostua linnuista, pikkunisäkkäistä tai kenties ruohotupsuista, joita on pakko päästä tutkimaan lähempää.


Zuzana Buránová, http://www.zuzule.com/

Sukuselvitys

isä

Karppimäen Jazz Jubilee
EVM, nf, 137cm, rnkm

ii.

Tic Tac Toe
EVM, nf, 142cm, trn

iii.


EVM

iie.


EVM

ie.

Colourful Cupcake
EVM, nf, 136cm, rtpäiskm

iei.


EVM

iee.


EVM

emä

Viiman Ilo-Tyttö
EVM, sph, 148cm, vkk

ei.

Kesähitti
EVM, sh, 151cm, vrn

eii.


EVM

eie.


EVM

ee.

Viiman Sorbetti
EVM, sph, 144cm, vkk

eei.


EVM

eee.


EVM

Jälkeläiset

Tuumis Pumpulasta on kyllä jostain syystä olemassa kaksi pakastetta, mutta onkin sitten eri asia onko niitä järkevää käyttää. Luultavasti ei.

Kisakalenteri

Tuumis Pumpula kilpailee hiljakseen koulua ja esteitä niin alaisissa kuin villeissäkin, painottuen yksittäisiin kutsuihin ja tuotosluokkiin.

KRJ

00.00.0000 / Paikka / Luokka / 0/0

ERJ

00.00.0000 / Paikka / Luokka / 0/0

Villit

00.00.0000 / Paikka / Luokka / 0/0

VIRTUAALIHEVONEN | Ulkoasu © M Layouts/ nic0